GYÜMÖLCS = Egészség + Szépség + Boldogság! |
Vitamin és ásványi anyagok forrás:A gyümölcsök és zöldségek a vitaminok természetes forrásai, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek. Erősítik és támogatják immunrendszerünket, így több gyümölcs fogyasztásával egészségesebbek leszünk. Szép és egészséges bőr:A rendszeres gyümölcs- és zöldségkúra kedvezően befolyásolja a bőr állapotát, hámvédő funkciója védi bőrét a kiszáradástól. Ideális testsúly, fogyókúra:A rendszeres (napi 400-700g) gyümölcs és zöldség fogyasztás segít megelőzni az elhízást. Ha két étkezés között megéhezik, fogyasszon gyümölcsöt. A gyümölcsök alacsony energiatartalmukkal az egészséges fogyókúrának nélkülözhetetlen elemei. 100 g gyümölcs csak 30-40 kalória! Gyümölcsrostok a bélflóra kiegyensúlyozott működéséért:A gyümölcsrostok segítik gyomor- és bélrendszerünk egészséges működését, csökkentik az éhségérzetet, megkötik az emésztés során keletkező káros anyagokat. Vérnyomáscsökkentő hatás:A hazai lakosság táplálkozási szokásait a túlzott konyhasó (nátrium) és az alacsony káliumfogyasztás jellemzi, aminek egyenes következménye a magas vérnyomás, a szív- és keringési betegségek gyakoribb előfordulása. A rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztás szervezetünk nátrium/kálium aránynak helyreállításával képes csökkenteni a magas vérnyomás, a szív- és keringési betegségek kockázatát. Koleszterinszint-csökkentő hatás:A növényi rostok (pektinek) mérséklik a cukrok, valamint a zsírok fölszívódását, ezáltal csökkentik a koleszterinszintet. Gyümölcs és zöldség a betegségek megelőzésére:Bizonyított tény, hogy a daganatos betegségek 30-40%-a megelőzhető a bőséges zöldség-gyümölcsfogyasztással. A növényi antioxidánsok, csökkentik a szívbetegségek, a daganatos megbetegedések és az izületi gyulladás kockázatát. Megakadályozzák az időskori betegségeket.
|
Részletek |